STANOVANJE G / APARTMENT G

Rusija, Moskva

2016

interier / interior: Tina Rugelj, Vesna Mihelj

arhitekturna prenova / architectural rennovation: Tina Rugelj, Vesna Mihelj

sodelavec / associate: Vladimir Avramović

V stanovanju za mlad par v centru Moskve prevladujejo hrastov les in zemeljski toni. Dnevni prostor in kuhinja sta oblikovana v eni potezi. Kuhinjski delovni pult z vsemi gospodinjskimi aparati se podaljša v tv omaro in s tem ustvari vizualno večji prostor. Kuhinjski del zaključuje kuhinjski otok. Zaradi rušitve stene na vhodu se vhodni del sedaj odpira v dnevni prostor. Spalni prostor je že v osnovi zelo ozek in dolg – rešitev je garderobna soba pred samo spalnico. Ločeni kopalnici sta bili želja naročnika.

 

Oak wood and earth tone colours dominate this young couple's apartment in Moscow. The living room and the kitchen area are designed as one space. The kitchen worktop with all kitchen appliances extends into a TV cabinet thus giving the space a visually larger feel. The kitchen island marks the end of the kitchen area. The wall by the entrance had to be taken down to allow the open space to extend into the living room. The existing bedroom was narrow and long. The solution: A wardrobe in front of the bedroom. The client opted for separate bathrooms.