DOGODKI IN RAZSTAVE // EVENTS & EXHIBITIONs:

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

Razstava Silent Revolutions  (5.10.-14.10.2015) 

v prostorih Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) v Ženevi

V Ženevi priložnostna postavitev, ki jo Urad RS za intelektualno lastnino odpira v sodelovanju s Stalnim predstavništvom Republike Slovenije pri OZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi ter MAO, predstavlja izdelke sodobnega slovenskega oblikovanja z vidika pravic intelektualne lastnine.

 

Mesec oblikovanja 2014, razstava novih izdelkov iz kolekcije Moj betonski vrt (7.10.-7.11.201)
Tiskarna Mladinska knjiga, Dunajska cesta 123 in bivša trgovina Merkur, Dunajska cesta 125, Ljubljana

 

Londonski teden oblikovanja, Ventura London & Designjuction  (18.9.-21.9. 2014)
The Old Sorting Office, New Oxford Street 21- 31, London, Velika Britanija

V okviru tedna oblikovanja v Londonu, sta Ventura London in Designjunction predstavila novo generacijo ustvarjalnih, inovativnih, konceptualnih in eksperimentalnih oblikovalcev. V razstavnem prostoru v centru mesta razstavlja 31 skrbno izbranih skupin oblikovalcev iz 14 različnih narodnosti. Med njimi je tudi dopolnjena kolekcija enosedov iz kolekcije Moj betonski vrt. 

 

Dobrodelni natečaj Premisli Pantona (izkupiček dražbe nakazan pediatrični kliniki v Ljubljani), razstava Kubus interier (19.9.2014)
spremljevalni dogodek ob jubilejnem Bienalu industrijskega oblikovanja

Oblikovalci: Kombinat arhitekti in Tina Rugelj
Stola nismo ga želeli preoblikovati, temveč ga le pokazati v drugi luči. Stol, ki sicer stoji trdno na tleh, a je oblikovan dinamično, smo obesili kot gugalnico in ga tako zares pognali v gibanje. Z novo funkcijo smo ga hkrati postavili tudi v drugo okolje – javni prostor – in omogočili, da se z njim sreča širši krog, ki mu je stol sicer manj poznan in nenazadnje, težje dostopen. 

 

Hiše sveta, Kongresni trg, festval Big arhitektura  (maj 2014)

 

Delavnica igriva arhitektura, Vlaknocementne strukture  (15.3.2014)
Muzej sodobne umetnos Metelkova v sedelovanju z Moderno galerijo, Ljubljana

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že šesto leto in tretje leto v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnos Metelkova (MSUM+). Letošnje leto smo povabili k sodelovanju mlade arhitektke in arhitekte ter dve krajinski arhitektki, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove svetove. 

 

Moskovski teden oblikovanja, razstava Silent Revolutions (Contemporary Design in Slovenia) (11.10.-17.10.2013)
The ArtPlay Design Center, Nizhnyaya Syromyatnicheskaya 10, Moskva, Rusija

Razstava Silent Revolutions bo od 11. do 17. oktobra gostovala moskovskem tednu oblikovanja. Predstavitev v Moskvi bo že sedmi dogodek v nizu mednarodnih predstavitev slovenskega oblikovanja in podjetij, ki v svojo proizvodnjo vključujejo oblikovanje kot pomemben element razvoja in konkurenčne prednosti. Razstava je za moskovsko predstavitev razširjena z desetimi novimi izdelki.

Postavitev razstave je rezultat sodelovanja Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, Ministrstva za kulturo, Ministrstva za zunanje zadeve, Veleposlaništva v Moskvi, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija in Urada Vlade RS za komuniciranje, ki je projekt vodil in koordiniral. 

 

Otvoritev razstave in pogovor z oblikovalko Tino Rugelj, voditeljica Maja Vardjan Fužinski grad, Muzej za arhitekturo in oblikovanje (12.7.-30.8.2013 ) 

 

Ventovarna, Ljubljana, razstava vrtnega pohištva Masarykova 17, Ljubljana (18.6.2013)

 

Arboretum, Volčji potok, razstava vrtnega pohištva (19.4.-2.5.2013)

 

Ventura Lambrate, razstava nove kolekcije Moj betonski vrtVentura Warehouse, Via Privata Oslavia 8, Milano, Italia (09.04. - 14.04. 2013)

Spazi di libertà ali Prostori svobode predstavljajo nadgrajeno kolekcijo Moj betonski vrt in so bili razstavljeni na pohištvenem oblikovalskem tednu v Milanu 2013. Novi izdelki so bili razstavljeni od 9. do 14. aprila v Milanu v okviru projekta Ventura Lambrate 2013, v kurirani razstavi Ventura Warehouse, ki temelji na mednarodni raznolikosti novih talentov. 

 

11 x ena hiša, Razstava enodružinskih hiš, Ljubljana, Galerija Dessa (11.3.2013)

Hiše so bile zgrajene med leti 2008 in 2012. To je čas, ko so zaradi gospodarske krize skoraj presahnile javne investicije, zasebni investitorji pa so kljub temu gradili enodružinske hiše. Hišam, ki bodo predstavljene na razstavi je skupno, da so lepe, premišljeno postavljene v prostor in spoštljive do lokalnega konteksta. Izbrala jih je Maja Ivanič, arhitektka in predsednica Društva arhitektov Ljubljana. 

 

Pregledni razstavi DAL »Arhitektura_inventura 2013« Ljubljana, Klub CD, Hiša Bašelj in Hiša MJ (oboje Kombinat arhitekti in Tina Rugelj) (13.2.2013)

 

BIO 23, izbor izdelkov Moj betonski vrt za razstavo, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana, (7.9. - 11.11. 2012)

Prireditelj bienala je na podlagi razpisa prejel 437 prijav iz 38 držav. BIO, ki sodi med na- jstarejše mednarodne oblikovalske dogodke, je prvič v svoji oseminš ridesetletni zgodo- vini imenoval kustosinji bienala – Margo Konings in Margriet Vollenberg iz nizozemskega studia Organisa on in Design.

Izbrana dela za razstavo BIO 23 kažejo, kako moderne tehnologije, digitalizacija in nove tehnologije vplivajo na oblikovalce in oblikovalke ter njihova dela. Številna izbrana dela na razstavi BIO 23 izražajo, na kakšen način sodobni oblikovalci in oblikovalke v svoje delo vključujejo domiselno pestrost narave in njenih procesov, spet druga izbrana dela pa prikazujejo njihovo neverjetno sposobnost za uporabo tehnologije.